Dæksudrustning omfatter mange forskellige dele – kort sagt alt det udstyr, som sidder udendørs. 

Vi rådgiver gerne om valg af nødvendigt grej, når du bestiller din katamaran så det passer til dit formål.

Se forklaring på de mest almindelige valg herunder (engelsk navn i prislisten i parentes):

Gangbro (Gangway): Normalt lægger man en katamaran til med hækken eller med siden til (langskibs). Det er næste umuligt at komme udover stævnen og ned på en flydebro uden en stige (som også er en god ting at have ombord – gerne en telekopstige, der let stuves væk.) Gangbroen er en fleksibel løsning og monteret rigtigt virkern den både med hække og siden til. En anden mulghed er en lille fribordsstige monteret midtskibs når båden ligger langskibs.

Kaleche (Cockpit tent): Hvad enten du sejler i nordiske kolde farvande eller under varme himmelstrøg er en kaleche en af de bedste investeringer du kan have ombord. Det er dog ikke samme løsning til begge farvande. men den nordiske løsning, kan med få midler tilpasses begge dele. Her i Skandinavien har vi brug for at holde regn og vind ude samt holde på varmen og lade solens stråler komme ind og , selvom kalechen er monteret og lukket til. Under varme himmelstrøg er det modsat – Her er der brug for at holde solen og varmen ude og sikre at luften kan udskiftes i cockpittet. Alle de løsninger som værfterne tilbyder er løsninger til varme steder og de fungerer ikke nordpå. Kvaliteten har også svært ved at klare vores vind og vejr. Vi tilbyder specialsyede kalecher til alle katamaranerne og sørger selvfølgelig for at farver og tilpasninger opfylder jeres behov. Prisen er ca. 20-25% højere end de standardløsninger som værfterne tilbyder – til gengæld kan en specialsyet kaleche holde længere, passer bedre og opfylder kravene til vores hårde klima.

Bimini til styreplads (Bimini for helm station): Uanset hvor du skal sejle er overdækning af styrepladsen næst uundværlig. Husk også at få en komplet inddækning med, så båden kan sejles komfortabelt i al slags vejr. Vælger du en cockpit- kaleche fra os, er biminien til styrepladsen altid inkluderet, så det hele passer sammen.   

Solafskærmning (exterior window blinds): Skal du sejle i solen eller jorden rundt anbefaler vi at du kan afskærme de store glasflader, så varmen kan holdes ude af salon og kahytter goså, hvasi båden forlades i længere tid, så solens UV slid på hynder og træværk minimere. I Nordiske farvande er det ikke aktuelt.

Soltelt (Sun awning): Ønsker du mere skygge på båden, kan du vælge en teltdug til fordækket, som bruges når du ligger for anker. 

Større bord (tabel extension): Er I altid mange ombord fås der et større bord i lækkert teaktræ.

Undendørs hynder (Outdoor cushions): Afhængig af pakke løsning kan hynder være inkluderet – ellers kan du vælge at få hynder til de udendørs arealer. Vi tilbyder også specialsyede hynder i samme eller matchende farve i bedre kvalitet med bedre komfort, som også kan klare vores klima.

Indbygget fender på agterspejlene (Protective strip): Ligger du ofte med hækken til anbefaler vi at få monteret faste/indbyggede fendere. Almindelige fendre er svære at få til at blive på plads og med faste fendere på båden er den beskyttet også i gæstehavne.

Whiskystole (Bow seats): Ikke strengt nødvendige, men et skønt sted at sidde under sejladsen! Følge marsvinene/delfinerne springe forboven eller nyd en sun-downer (drink) for anker. 

2. badestige (2. swim ladder): KUN hvis båden bruges af dykkere vil vi anbefale en ekstra badestige – ellers er den bare i vejen, når man lægger til.

Dekoration (Fly decoration): Smagssag, men båden får et mere strømlignet og frækt udtryk, når dekorationen sættes på. 

Teakdæk i cockpit/agtertrapper (Teakdeck cockpit/transoms): Teak er smukt, men kræver en del vedligeholdelse. Vi anbefaler syntetisk Flexiteek i stedet for, da det fås i mange varianter/farver og er meget let at vedligeholde. Det ændrer ikke farve og er behageligt at gå på også når det er vådt.

Gas grill (Gas BBQ): En fast monteret gasgrill er sikker at bruge og får gas fra bådens gasinstallation.  Mange danske havne forbyder dog brug af åben ild ombord.

Varmt vand ved badestige (Hot water deck shower): Skønt at kunne skylle sig af i varmt vand, når man har været i havet. Det er en billig luksus, som er alt for dyr at lave efterfølgende.